Calafat - Dolj / Padurea Ciupercenii Vechi, T 179 (43.915351, 22.888148)

Facilitati

Cum nu gasesti nicaieri in zona

Ponei

Poneii sunt animale foarte simpatice. Orice copil viseaza sa aiba la un moment dat poneiul lui. Ce-i drept nu doar copii se topesc la vederea unui ponei, ci si adultii. In Occident poneii de companie sunt foarte populari. Iar acest val de adoratie a ajuns pana si la noi.

Barci

Ape cristaline si peisaje pitoresti inconjoara locuri minunate numai bune pentru o plimbare cu barca in vacanta.

Piscina

Inotul nu este numai o activitate placuta si relaxanta, el este si un bun remediu antistres, care, in plus, iti va tonifia musculatura. Rasfatul de o zi la piscina este un refugiu si o experienta in sine.

Plimbari cu bicicleta

Urca pe bicicleta si intra in actiune! Mersul regulat pe bicicletă îți protejează pielea de efectele negative ale radiațiilor ultraviolete și reduc semnele îmbătrânirii. De asemenea reprezinta un timp de calitate inpreuna cu membrii familiei sau prietenii.

Despre pensiune

Asezata intr-un peisaj de basm, cu forme largi, lasandu-ti impresia de solemnitate accentuata prin vuietul adanc al padurii, in care, uneori, iti pare ca auzi murmurul apei, cu oameni harnici si ospitalieri, Pensiunea „La ciupagi” va ofera cazare, agrement si masa cu specific oltenesc pe tot parcursul anului.

Mancare traditionala
Dotari
Relaxare

Povestea Pescarului

Departe de pescuitul „tradițional”, pe care mulți îl percep ca pe o formă de procurare a hranei sau ca pe un bătrân plictisit ce fixează o plută nemișcată, așteptând ore în șir să tragă peștele, pescuitul sportiv este un mod de viață, un mod extrem de eficient de relaxare.

Acces auto

Accesul auto se face usor datorita imbunatatirii drumului. Exista si posibilitatea preluarii dumneavoastra din oras.

INCHIRIERE BARCA

Inchiriaza-ti o barca pentru pescuit

Inchiriere biciclete

Va putem inchiria biciclete si va putem oferi un ghid local.

Party Weekend

Organizam diferite evenimente in Weekend. Petreceri tematice, invitati autohtoni, nopti de neuitat!

FOC DE TABARA

Ce-i mai placut decat povestile spuse prietenilor la miezul noptii , in jurul focului ?

Filmeaza

Filmeaza-ti vacanta de vis intr-un cadru rustic, pur oltenesc !

Bucataria olteneasca

Bucătăria din Oltenia păstrează şi astăzi obiceiul de a pregătimâncarea în oale de pământ la „ţest” (sunt recunoscute sarmalele gătite în oale de pământ la „ţest”), tehnologiecare oferă un gust deosebit mâncărurilor. În bucătăria oltenească se folosesc legumele proaspete, peştele,carneade pasăre,vacă şi porc, lactatele şi brânzeturile.
Se pregătesc cum numai oltenii ştiu să le facă gustoasele ciorbe de praz şi deştevie, fiertura oltenească care este o ciorbă de pasăre şi legume fierte în oala de pământ în spuză pe vatră.. Influenţa vecinilor s-a resimţit în bucătăria din Oltenia: ghiveciul călugăresc, tocana călugărească şi altele. Când vorbim debucătăria oltenească nu putem să nu amintim preparatele specifice acestei zone: ciulama de pui cu mămăliguţă, roşiile umplute cu carne sau numai cu orez, tochitura oltenească, saramura de peşte şi renumiţii cârnăciori olteneşti.Mâncarea oltenească, de obicei simplă, este intotdeaunaasezonată cu ridichii si ardei iute.Cârnatii oltenești sunt faimoși. Cei din sate pun accent in prepararea mâncărurilor peverdețuri cum ar fi: urzici, stevie, stir, frunze de ceapă verde.Ciorbele le preferă mai acrișoare. Le acresc cu zeamă devarză sau suc de roșii. Preferă ciorbele de pui, legume, praz, lobodă, ștevie. Gătesc cel mai des din carne de porc, pește si ceva mai rar din carne de vită sau vânat.